| Tytuł: | Usuwanie Rozstępów |
| Autor: | lesyeux 8.4.2010, 09:08 |
| Witam mam pytanie ostatnio wiele przytylam ok 20 kg i na brzuchu pojawilu sie straszne rozstepy, w okolicy pepka na gorze na dle i po obu bokach, szpeci mnie to strasnzie a wiem ze zele mi nic nie daja. mam spory brzuszek, ile kosztuja taka operacja?? zniwelowania tych pasm lub jakie sa jeszcze znane metody na pozbycie sie tego, kremy zele nic nie dają... prosze o odpowiedz | |
| Tytuł: | Usuwanie Rozstępów |
| Autor: | lalunia105 16.4.2010, 09:44 |
| wqiem ze napisałaś ze kremy nic nie dają ale czy próbowałaś z vichy? mi i mojej siostrze pomogły. ona tez duzo przytyła po ciązy i miała straszne jednak złużyła dwa opakowania kremu vichy który kosztuje 100 zł/szt pozdrawiam. a jak to nei pomoże to radze iść do dobrej kosmetyczki ona ci doradzi dobrą kuracje. Tylko ostrzegam nie bedzie to tanie.. | |
Usuwanie blizn
W zależności od rodzaju blizny, jej głębokości, rozmiaru, umiejscowienia, specjalista podejmie decyzję jaka metodę zastosować do jej usunięcia. Trzeba wiedzieć, że już przez pierwszy rok, kiedy blizna ulega rozwojowi można wykonywać czynności wpływające na jej wygląd w przyszłości.
Usuwanie zmarszczek
By zapobiec przed wczesnemu powstawaniu zmarszczek należy pamiętać o kilku podstawowych zasadach. Jedną z nich jest unikanie nadmiernego opalania i używanie kremów z filtrami przeciwsłonecznymi. Okulary przeciwsłoneczne, które chronią skórę wokół oczy też nie są bez znaczenia.
Plastyka brzucha
Plastyka brzucha (łącząca także liposukcję brzucha), jest najprościej mówiąc, zabiegiem chirurgicznym polegającym na usunięciu komórek tłuszczowych za pomocą rury ssącej, wykonanej ze stali nierdzewnej, o nazwie kaniuli i wycięciu zbędnych fragmentów skóry.