| Tytuł: | Rozstępy po ciąży |
| Autor: | ala 4.3.2011, 09:38 |
| Witam Jestem młodą mamą mam 26 lat i niestety po ciąży pozostały mi rozstepy na brzuchu. Chciałabym się dowiedzieć czy jest możliwość żeby je usunąć i ładnie wymodelowac brzuch ?? | |
| Autor: | leszek 4.3.2011, 12:24 |
| rozstępy mozna usunąć, przynajmniej z pomocą korekcji powłok brzucha. | |
| Autor: | klaudia 7.3.2011, 09:32 |
| Obawiam się, że nie ma sposobu na całkowite pozbycie się rozstępów. Można je zmniejszyć lub co najmniej część usunąć chirurgicznie jednak po takim zabiegu występuje ból, ja brałam pyralginę ona mi pomagała a z efektu jestem bardzo zadowolona już mogę się pokazać w kostiumie 2 częściowym | |
| Autor: | róża 7.3.2011, 14:03 |
| Witam, mam problem, jestem mloda kobieta, ostatnio urodzialam dziecko w ciazy przytylam ponad 25kg niestety moja skora w 8 miesiacu zaczela pokrywac sie xxx glebokie sa na dolnej partii brzucha oraz na xxx mozna je usunac chirurgicznie badz laserowo? a jezeli nie bo sa zbyt głebokie to jesli poddalabym sie operacji powlok brzucha to rozstepy pozostana takie jakie byly? oczywiscie zdaje sobie sprawe z tego ze po usunieciu nadmiaru skory pozostana tylko te ktore nie zostana usuniete z obwisla skora. | |
| Autor: | julia 8.3.2011, 08:58 |
| jest kilka metod usunięcia rozstępów poprzez laser, kremy, i ta najbardziej ingerująca czyli chirurgiczne usunięcie i ta chyba daje najlepsze efekty przy bardzo głębokich rozstępach teraz decycja należy do was dziewczyny | |
| Autor: | kasia 8.3.2011, 12:18 |
| tak jak wy miałam problem z rozstępami pomogły wizyty u kosmetyczki i metoda laserem :) | |
Usuwanie blizn
W zależności od rodzaju blizny, jej głębokości, rozmiaru, umiejscowienia, specjalista podejmie decyzję jaka metodę zastosować do jej usunięcia. Trzeba wiedzieć, że już przez pierwszy rok, kiedy blizna ulega rozwojowi można wykonywać czynności wpływające na jej wygląd w przyszłości.
Usuwanie zmarszczek
By zapobiec przed wczesnemu powstawaniu zmarszczek należy pamiętać o kilku podstawowych zasadach. Jedną z nich jest unikanie nadmiernego opalania i używanie kremów z filtrami przeciwsłonecznymi. Okulary przeciwsłoneczne, które chronią skórę wokół oczy też nie są bez znaczenia.
Plastyka brzucha
Plastyka brzucha (łącząca także liposukcję brzucha), jest najprościej mówiąc, zabiegiem chirurgicznym polegającym na usunięciu komórek tłuszczowych za pomocą rury ssącej, wykonanej ze stali nierdzewnej, o nazwie kaniuli i wycięciu zbędnych fragmentów skóry.